Boek: Mama’en (zorgen voor jezelf tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd)

‘Moeder worden’ verdient een eigen werkwoord: mama’en. In deze periode, waarin emoties als verwondering en euforie, maar ook angst en onzekerheid, elkaar in rap tempo afwisselen, is het goed om zowel geïnformeerd te zijn als op je intuïtie te durven vertrouwen.

Dit boek navigeert elke aanstaande moeder door de negen maanden van haar zwangerschap, de bevalling en de eerste weken na de geboorte van haar kindje. Met zowel wetenschappelijke kennis, moderne visies en waardevolle inzichten van tientallen deskundigen, als gezonde recepten die cravings tackelen, yoga-oefeningen en praktische tips, biedt dit boek een uitgebreide toolkit om zelf te kiezen wat bij jou past. Als voorbereiding, houvast en kompas.

“Mama’en heeft als uitgangspunt het centraal stellen van jezelf als moeder en vrouw, en dat is een schot in de roos. Het is ook meteen de allerbelangrijkste tip die je kunt krijgen in het proces van zwangerschap, bevallen en moeder zijn: op je eigen kracht en gevoel vertrouwen. Mama’en is een eerlijk, oprecht, en duidelijk naslagwerk voor aanstaande en ervaren moeders.” – Chantal Janzen

“Hoewel we feminisme zo belangrijk vinden, leggen wij vrouwen in de geboortekamer ons lot nog vaak in handen van anderen. Dit boek geeft je alle tools om zélf de regie te nemen en JA te zeggen tegen die fantastische geboorte-ervaring.”– Kassandra Schreuder, doula

Ik hielp Nina Pierson met schrijven van haar boek. In de conceptfase met de opbouw en indeling, en in de uitwerking met de tone of voice. Aansluitend verzorg ik de redactie van Mama’en De Podcast.