Zo bereid je je voor op de liefde van je leven

We zijn nogal veeleisend als het gaat om de keuze voor onze levenspartner. En dat is maar goed ook. Je verdient ook gewoon iemand die helemaal bij jou en je eisenpakket past. Zéker als je intentie is om je hele leven bij die persoon te blijven. Maar hoe ga je die perfecte partner dan vinden? Simpel: de liefde van je leven begint bij jezelf.

Mind Body Green maakte een lijstje met 7 manieren om je voor te bereiden, zodat je helemaal klaar bent als hij of zij voor je neus staat.

Creëer een fijn leven

Het lijkt soms misschien alsof je leven pas helemaal compleet zou zijn als je de ware gevonden hebt, maar dat is een illusie. Zorg ervoor dat je leven in je uppie ook gewoon heel erg leuk is. Dat je een fijn huis hebt, een leuke baan, dat je gezellige dingen doet en lekker op vakantie gaat. Leef in het nu en voorkom dat je in een soort wachtstand schiet, omdat je nog niet die perfecte partner gevonden hebt.

Zorg voor een solide sociale kring

Die partner moet niet de enige persoon zijn die jou straks van feedback gaat voorzien, op wie je kunt rekenen of met wie je leuke dingen gaat doen. Misschien houdt hij of zij er wel hele andere interesses op na, of kun je niet over alles met hem of haar praten zoals je dat zou willen. Met een sociale kring om je heen waar je op kunt vertrouwen, hoef je niet al je verwachtingen op je nieuwe liefde te projecteren.

Werk aan je eigen issues

Ruzies met je partner gaan negen van de tien keer over je eigen problemen. Als in, negen van de tien keer vind je iets vervelend of begrijp je elkaar niet, omdat je zelf hebt geleerd dat het anders zou moeten. Als je jezelf en je issues goed kent, en oud zeer grotendeels opruimt, werkt dat in je voordeel op de momenten dat je van mening verschilt met je nieuwe liefde.

Werk aan je communicatie skills

Essentieel voor het slagen van je relatie: praten, je gevoel uiten, eerlijk en duidelijk zijn. Door te werken aan je zelfvertrouwen en het omarmen van je flaws, zorg je ervoor dat je er open over kunt zijn en open gesprekken over kunt hebben. Door goed kritiek te leren geven en ontvangen, niet direct in de verdediging te schieten als iemand je feedback geeft en écht te leren luisteren en begrijpen, zal je op een volwassen manier discussies kunnen voeren en dat gaat je relatie ten goede komen.

Leer voor jezelf zorgen

Leef je gezond? Sport je? Kun je jezelf gerust stellen als dingen niet lopen zoals gepland? En kun je ook financieel voor jezelf zorgen? Door je eigen vangnet te zijn, zul je minder snel een partner kiezen die die zware last moet dragen. Natuurlijk is je lief er om je te beschermen en je te helpen als je er zelf even niet uitkomt, maar het is belangrijk dat je dat zelf ook gewoon kan.

Weet wat je gelukkig maakt (en doe dat ook)

Als het goed is doet de liefde van je leven een aardige duit in het zakje als het gaat om geluk. Maar boven alles ben je verantwoordelijk voor je eigen geluk en je partner van dat van hem of haar. Als je partner zich even niet 100% kan inzetten om jou gelukkig te maken, is het fijn als je zelf weet waar je blij van wordt.

Leer wat werkt voor jou (en wat niet)

Elke relatie is anders en als het goed is, kom je na elke relatie sterker (en sowieso wijzer) uit de strijd. Hoe pijnlijk sommige break-ups ook kunnen zijn: kijk ernaar, leer ervan, praat erover met mensen om je heen. Want alleen zo leer je wat écht bij je past en kun je zonder wrok of oude pijnen open staan voor de liefde van je leven. Probeer voor jezelf helder voor ogen te krijgen wat je zoekt in die grote liefde en wees gewoon kieskeurig, want je verdient alleen het aller- allerbeste.