Er zit fu yung hai op je shirt! En daar maak je 20 arme kindjes heel blij mee

Terwijl jij wakker ligt van gluten in je salade en het juiste filtertje voor je nieuwste #foodporn-creatie, zijn er ook kinderen die blij zijn als ze überhaupt iets te eten hebben, hè… Maar daar kun je nu iets aan doen, namelijk door je lievelingskostje te dragen op een T-shirt. H-h-hoe dááán?

Het nieuwe label Tastees maakt T-shirts met daarop teksten als ‘Kibbeling’, ’Kapsalon’, ‘Wentelteefje’ en ‘Roti Kip’.  Als je er een koopt, regelt Tastees een lunch voor twintig schoolgaande kinderen in ontwikkelingslanden via het World Food Programme. Simpeler wordt ‘ie niet.

Het doel van het WFP is ‘Zero Hunger’ realiseren. Met het SAFE (Safe Access to Fuel and Energy)-programma gaan ze verder dan alleen het verstrekken van voedsel. Zo wordt er bijvoorbeeld in Darfur voorlichting gegeven aan vrouwen over veilige manieren om eten te bereiden voor hun gezin. Koken is in ontwikkelingslanden niet zo vanzelfsprekend als bij ons. Vaak moeten vrouwen kilometers lopen naar onveilige gebieden op zoek naar bijvoorbeeld brandhout.

Kortom, goeie actie van Tastees. Én de T-shirts worden ook nog eens gemaakt van 100% biologisch katoen in SGS-gecontroleerde fabrieken. Wil je hebben, hoor!

Alsof het idee op zichzelf nog niet briljant genoeg is, maakte de organisatie dit te gekke filmpje met Bridget en Sef en Katja die ook zo’n shirt willen.

Je bestelt je lievelingsgerecht hier voor 35 euro en ontvangt ‘m thuis in een pizzadoos.