Voor het eerst in Kabul: échte liefde op de radio

Daten, ontluikende liefdes, prille verkering… Is natuurlijk helemaal hartstikke mooi en spannend, maar we weten allemaal dat het ook verdomd verwarrend en pijnlijk kan zijn. Wisten ze tot voor kort in Kabul helemaal niet, want daten en flirten was er tijdens het Taliban-tijdperk niet bij. Het resultaat: een hoop gebroken harten. Maar gelukkig is daar Arman FM met een nieuwe radioshow waar Afghaanse meisjes en jongens hun hart kunnen luchten.

Op vrijdagavond, de tweede dag van het weekend in Afghanistan, host radio-dj Ajmal Noorzai ‘The Night of the Lovers’. Jongeren vertellen op de radio over hun avontuurtjes, struggles en break-ups of ze posten hun verhaal op de Facebook-wallvan de show.

Het idee komt van Sameem Sadat, de manager van Arman FM, het eerste en populairste private radiostation van Afghanistan. Hij zag veel jongeren op straat flirten via hun mobiele telefoon. “Ik realiseerde me dat alle jonge mensen in deze stad verliefd zijn, en ik dacht: daar moeten we iets mee!”

Een platform dus, om verhalen met elkaar te delen en op die manier iets open te breken. The Night of the Lovers inspireert Afghanistan om liefde en relaties in een nieuw perspectief te zien. Mooie zaak! Liefdesadvies geven ze trouwens niet in de show, want dat zou de overheid dan weer niet goed vinden.