Oorlogje spelen met Yoga-soldaatjes maakt kinderen zen

Soldaatjes om lekker oorlogje mee te spelen zijn volgens Dan Abramson écht niet meer van deze tijd. Beter begin je als ouder al vroeg met aanleren van yoga aan je kroost. Precies om die reden ging Dan in zijn kelder aan de slag met oude speelgoedsoldaatjes en een 3D-printer. Hij boog ze in allerlei yogaposes om tot deze ‘Yoga Joes’. Zijn doel? Alle kinderen, stoere mannen en oorlogsveteranen aan de yoga.

Mensen om hem heen moesten eerst een beetje om lachen om zijn plan. Maar Dan gaf niet op en verzamelde op Kickstarter ruim 100.000 dollar om de prototypes die hij zelf had geklust ook echt te kunnen produceren.

Zijn doel is dus om kinderen op jonge leeftijd te laten kennismaken met yoga in plaats van oorlog. Daarnaast hoopt hij oorlogsveteranen die te maken hebben met posttraumatische stress te stimuleren om yoga te proberen. Dan hoopt dat mensen de Yoga Joes cadeau doen aan hun kids, vrienden en geliefden. Hij hoopt ook dat mensen die al yoga-fan zijn de poppetjes thuis, op kantoor of in yoga-studios neerzetten.

Yoga Joes zijn te koop via Brogamats, het bedrijf van Dan dat producten ontwerp die yoga populairder bij mannen moeten maken.

Geef een reactie