Olya’s Love
De Russische Olya neemt je mee de barricaden op. Ze organiseert exposities, coming-out happenings en gaat de straat op om te demonstreren voor LHBT-rechten. Geen makkelijke opgave in Poetin’s Rusland, maar Olya laat zich niet tegenhouden.

35 Cows and a Kalashnikov
Een film over contrasten in de moderne Afrikaanse levensstijl waar traditie, religie en de moderne maatschappij elkaar tegenkomen. Over de geweldig geklede sapeurs in Congo en vrouwen in Ethiopië, die tegenwoordig 35 koeien én een kalashnikov waard zijn.


Advanced Style
Een prachtig portret van de meest stijlvolle vrouwen in New York. Ze zijn bekend geworden door de gelijknamige blog van Ari Seth Cohen. De dames zijn op leeftijd, maar dat weerhoudt ze er niet van zich extravagant te kleden en er een sophisticated lifestyle op na te houden.


I Will Not Be Silenced
In 2006 werd de Australische Charlotte in Kenia verkracht door meerdere overvallers. Dat overkomt helaas meer vrouwen en het blijkt een onmogelijke opgave om de daders voor het gerecht te dagen. Samen met een groep lotgenoten vecht Charlotte keihard om Keniaanse vrouwen bewust te maken van hun rechten.

The Queen of Silence
De 10-jarige Denisa is doof en woont met haar Roma-familie in een Poolse stad waar ze niet welkom zijn. Toch is de kleine outcast opgewekt. Ondanks de treurige omgeving danst ze de hele dag net zoals actrices uit Bollywood-films. Haar positieve instelling helpt, want ze krijgt zelfs een gehoorapparaatje.

Heb je aan één docu niet genoeg? IDFA organiseert op zondag de 23e de Movies that Matter-dag waarin de hele dag films over mensenrechten centraal staan. En op maandag 24 november is het Queer Day. Hoezee!