Le Boy maakt al je dromen waar

Max en Nathan zijn ervan overtuigd dat iedereen ter wereld, welke droom dan ook kan realiseren in zes maanden. Dat willen ze aan de wereld bewijzen door hun eigen droom te verwezenlijken en die is heel concreet: Max staat dit jaar met zijn muziek op de grote festivals als DJ Le Boy en Nathan gaat het hele project managen als een baas. To do: vette muziek maken, publiciteit zoeken én een videoclip en een mini-docu opnemen in Gambia. Via Voordekunst proberen ze € 5000 te crowdfunden. De twee Amsterdammers leggen zelf uit waarom jij sowieso een tientje moet doneren.

Door de videoclip van hun eerste hit in Gambia te schieten willen de jongens laten zien dat dromen grenzeloos zijn. In de documentaire gaan ze verder in op hoe mensen daar omgaan met het realiseren van hun dromen “Kijk, in Nederland heb je vanaf geboorte zo verschrikkelijk veel mogelijkheden dat je het als normaal gaat zien,” legt de 22-jarige Max Koedijk ons uit. “Maar veel mensen kiezen ervoor om een baan te nemen die ze niet leuk vinden, om de rest van de dag voor de tv door te brengen. Waarom? Vaak omdat ze de mogelijkheden niet zien, of misschien wel denken dat het leven bestaat uit: school, werk, pensioen, dood.” Om iedereen wakker te schudden zochten de jongens een land waar mensen vanaf hun geboorte in een minder kansrijke positie verkeren. Een land waar je, als je je droom wil waarmaken, nog tien keer harder moet bikkelen dan in ons land. Een vriend van Max vertelde dat hij begin mei in Gambia een klus had en voor het Le Boy-project best een week langer wilde blijven. Ze twijfelden geen moment en boekten hun ticket. “We hopen met de docu de Nederlanders in te laten zien dat als er mensen zijn die zo ploeteren om er iets moois van te maken, het is eigenlijk een zonde om zelf niet élk mogelijke kans aan te grijpen je droom te verwezenlijken. Niet om Gambia neer te zetten als een zielig land, Maar juist als voorbeeld en inspiratie.” In dit filmpje leggen ze het zelf nog een keer uit:

De jongens zijn vastberaden hun droom te verwezenlijken en doen dat vooral op hun eigen manier: “In een gesprek met Nathan uitten we allebei onze onvrede over hoe ouders, de overheid, school, politiek, vrienden maar invloed uitoefenen op keuzes die je maakt in het leven en de dingen die je doet. We constateerden dat we met z’n allen een generatie kids aan het opvoeden zijn die niet doen waar ze van dromen, maar wat ‘het beste’ voor hen is.” Max maakte eerst hip-hop en nu dance-muziek en droomt ervan mensen daarop te zien dansen. Nathan droomt over het managen van een artiest. Een plus een is twee. “Na lang te hebben gesproken, kwamen we tot het idee dat élke droom waar te maken is als je er een half jaar aan werkt.” Zo is project Le Boy geboren. Het doel is dus: draaien op Lowlands, Tomorrowland of Mysteryland. “Ambitieus? Ja. Haalbaar? Ja! We benaderen iedereen, zoeken de publiciteit op en zijn er van overtuigd dat dit samen met de ideologie achter het project leidt tot ons doel. We trappen tegen elke boom aan tot het stuk fruit waar we naar opzoek zijn er uit valt.” “We hebben tot nu toe al behoorlijk veel berichten gekregen van mensen die geïnspireerd zijn en gemotiveerd om hun leven om te gooien. Dát is wat we willen met het project. Nathan werd bijvoorbeeld op DGTL Festival aangesproken door een jongen die zei: “Ik heb jullie filmpjes gezien en daardoor begonnen aan m’n eerste boek”. Prachtig toch? Door ons te steunen kunnen we groeien, nog veel meer mensen bereiken en beginnen aan een tegenbeweging.” Dus! Keer je spaarvarken om en geef wat je hebt. Doneren via Voordekunst kan hier tot en met 5 mei. Het project van Max en Nathan wordt bijgehouden door middel van interviews, muziek, filmpjes, foto’s en verslagen. Het hele avontuur is te volgen op www.facebook.com/DJleboymusic én de jongens houden tijdens hun trip een videoblog bij op Whocares! Stay tuned dus.