Protesteren kan ook zonder je gênant te gedragen

Vergeet stenen gooien, dreigende leuzen en traangas. Protesteren kan zó veel leuker, gezelliger en krachtiger. Geef een ME’er volgende keer eens een dikke knuffel, deel een broodje uit aan de oproerpolitie of speel een liedje voor ze. Een sterker statement kun je niet maken. Deze mensen laten zien dat je door vreedzaam protest veel doortastender kunt zijn.
Tijdens grote protesten in 2011 in Turkije speelde deze jongen een liedje voor de oproerpolitie.

En dit jaar speelde deze jongen in Kiev een stukje piano.

Een roos voor de politie in Bankok.

De oproerpolitie in Colombia krijgt een lekker crackertje van deze man.

Een student knuffelt een agent tijdens studentenprotesten in Colombia.

In Oekraïne deelt dit meisje sandwiches uit.

Duizenden mensen maakten in 2011 uit protest de straten van Londen schoon.

Deze Braziliaanse protestant heeft een stuk taart voor een militair om hem te feliciteren met zijn verjaardag.

In Roemenië gaf dit jongetje een hartvormige ballon aan de oproerpolitie. Door hun acties laten deze mensen zien dat protesteren helemaal niet gewelddadig hoeft te zijn en dat je met kleine acties juist heel groots kunt zijn. Protesteren wordt nog eens een gezellige bedoeling zo.