Made in a free world probeert slavernij uit ons systeem te krijgen

Volgens Slaveryfootprint.org werken er 45 slaven voor mij… Wat een trut, denk je nu vast. Ikzelf eigenlijk ook. Ik schaam me. Maar doe jij deze test maar eens. Met een beetje goed gevulde garderobe, een iPhone en een gevarieerd dieet kom je er vast ook achter dat er zich nogal wat mensen inzetten om jouw luizenleventje mede mogelijk te maken.

Op Slaveryfootprint.org kun je de test doen. Een cool gedesignde, interactieve test gemaakt door Made in a free world. Gelukkig kun je na de test zien waar het ‘m in zit, leren hoe je slaaf-vrij kunt leven en notes sturen naar bedrijven die zich hier schuldig aan maken. Made in a free world is een netwerk gestart door Justin Dillon, een singer-songwriter die onder andere werkte met John Mayer en de Red Hot Chili Peppers en toen besloot zich in te zetten voor de wereld. Zijn netwerk is bedoeld om ons de kans te geven bedrijven aan te spreken op hun productiemethoden en hun gebruik van eventuele slavernij. Slaven worden gedefinieerd als “iedereen die gedwongen wordt te werken zonder betaling, of economisch wordt uitgebuit en niet in de positie is om uit die situatie te komen”. Met innovatieve campagnes, projecten en bedrijfsoplossingen probeert Made in a free world slavernij uit ons systeem te krijgen. Goeie zaak!